Expertise

Expertise

“Een breed scala aan opleidingen, ruim 10 jaar ervaring in de praktijk en een indrukwekkend CV aan activiteiten
waarbij gezondheidsbevordering en verpleegkundig leiderschap altijd centraal heeft gestaan!”

 

Verpleegkundige & Verplegingswetenschapper

In 2010 behaalde Annemieke haar Bachelor of Nursing. Direct na deze studie vertrok zij naar Ghana om daar als verpleegkundige vrijwilligerswerk te gaan doen. Bij terugkomst besloot zij te starten met de master Verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Gedurende haar studie werkte Annemieke als verpleegkundige in de dagelijkse praktijk. In 2014 schreef zij haar scriptie in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Na haar afstuderen is zij in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) gaan werken.

Docent Verpleegkunde Hogeschool Utrecht

Na diverse jaren als verpleegkundige te hebben gewerkt in de GGZ en JGZ heeft zij de overstap gemaakt naar het onderwijs. Vanuit haar baan als Hogeschooldocent Verpleegkunde legt zij de verbinding tussen praktijk, onderzoek en onderwijs. Zij richt zich op het doceren van gezondheidsbevordering, preventie & zelfmanagement, kwaliteit van zorg en verpleegkundig leiderschap. Daarnaast staat zij bekend als expert binnen de JGZ en vertelt zij in colleges en masterclasses over het werk van jeugdverpleegkundigen en verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid.

“Laat zien hoe je jezelf als verpleegkundige en het verpleegkundig vak kunt profileren, positioneren en professionaliseren.” – Zorgsprekers.nl

Spreker & Dagvoorzitter

Als spreker combineert Annemieke wetenschappelijke kennis met persoonlijke ervaringen uit de praktijk. Met haar enthousiasme en bevlogenheid inspireert zij verpleegkundigen tot het tonen van leiderschap in de gezondheidszorg. Annemieke geeft lezingen, verzorgt workshops en deelt haar kennis in de vorm van (gast)colleges over verpleegkundig leiderschap en social media, bloggen & vloggen in de gezondheidszorg. Zij laat zien hoe je jezelf als verpleegkundige en het verpleegkundig vak kunt profileren, positioneren en professionaliseren. Annemieke is ook dagvoorzitter op evenementen in de gezondheidszorg met gerelateerde onderwerpen. Ze presenteert het event, introduceert sprekers, stelt kritische vragen, leidt vragenrondes en zorgt voor interactie met het publiek.

Onderzoeker

Annemieke is initiator geweest van het onderzoeksproject ‘Vloggen als middel om bewustwording en verandering in gezond gedrag bij jongeren te stimuleren’ wat werd gefinancierd vanuit subsidie van het programma van ZonMw ‘Versterking Uitvoeringspraktijk Jeugdgezondheidszorg – Innovatie in de JGZ’. Het project bestond uit een strategische verkenning, een praktijkonderzoek en een methodiekontwikkeling en werd uitgevoerd door GGD regio Utrecht, RadarAdvies en het Trimbos Instituut. Annemieke was inhoudelijke betrokken binnen de uitvoering van het praktijkonderzoek en had vanuit haar expertise m.b.t. jeugd, innovatie in de zorg, media-educatie en bloggen, vloggen & social media binnen het gehele project een adviserende rol. Het onderzoeksproject werd uitgevoerd in 2018-2019 en in 2020 is het onderzoeksartikel gepubliceerd.

Bestuurslid V&VN Vakgroep Jeugdverpleegkundigen & Ambassadeur voor de Jeugdverpleegkundigen

Annemieke is van maart 2018 – september 2020 voorzitter geweest van de V&VN Vakgroep Jeugdverpleegkundigen. De Vakgroep Jeugdverpleegkundigen bundelt de mening van zoveel mogelijk jeugdverpleegkundigen uit het land in standpunten en neemt zo proactief stelling. Standpunten die bijdragen aan inhoudelijke verdieping van het jeugdverpleegkundige vak. Zij behartigt de beroepsbelangen van jeugdverpleegkundigen in de JGZ en in het brede terrein van de zorg voor jeugd en oefent invloed uit in het krachtenveld van de partijen die besluiten nemen over de jeugdgezondheidszorg. Op dit moment is zij actief in het bestuur van V&VN Vakgroep Jeugdverpleegkundigen.

Blog

In 2014 kwam Annemieke haar blog online en sinds 2017 staat zij hiermee ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Annemieke schrijft regelmatig blogs en deelt hierin tips, informatie en ontwikkelingen over sport, mindset en voeding. Zij kan je alles vertellen over het stellen én behalen van doelen, het gemotiveerd volgen van een gerichte training en het effect van het naleven van een gezonde leefstijl. Dit doet zij vanuit haar kennis als verpleegkundige & verplegingswetenschapper, maar ook op basis van eigen ervaring; zij liep 4x marathons en is gecertificeerd sportpsychologe (mental coach) en bootcamp trainer.

Een selectie van organisaties waar Annemieke mee heeft samengewerkt:

Je kunt Annemieke volgen op Instagram, Twitter, of LinkedIn.