Interviews

Inspirerende Verpleegkundigen

“Interviews met inspirerende verpleegkundigen over ambitie, expertise en indrukwekkende verhalen!”

 

 

Florence Nightingale is voor velen hét symbool voor verpleegkundigen. Zij schreef de beststeller ‘Notes on Nursing’ en inspireerde hiermee verpleegkundigen wereldwijd. Hoewel de gezondheidszorg en het verpleegkundige werk van vandaag de dag niet meer te vergelijken is met dat van vroeger, is haar ondertitel ‘What it is, and what it is not’ nog steeds actueel. We worden gevoed door negatieve nieuwsberichten, onrealistische ziekenhuisseries en een eeuwenoud imago, maar velen hebben geen idee wat het werk van een verpleegkundige precies inhoud.

Door inspirerende verpleegkundigen te interviewen wil ik laten zien ‘what it is, and what it is not’ en breng ik de rol en posities van verschillende verpleegkundigen in beeld. Ieder heeft zo zijn of haar eigen ambitie, expertise en verhaal. Zij kunnen als rolmodel fungeren voor huidige verpleegkundigen, maar ook als inspiratiebron voor toekomstige verpleegkundigen.

Op dit moment ben ik bezig met de eerste interviews. Deze verschijnen binnenkort online op de blogpagina Notes on Nursing.

Volg Inspirerende Verpleegkundigen op Instagram of Annemieke Korver op Twitter om op de hoogte te blijven van de nieuwste interviews.